Оценка от клиенти:

1.00

1 ревю

Предлаган от:

Ozone

Подобни продукти

Описание

Малките Модулни Реактори /ММР/ се базират на технологии, използвани отдавна във военната сфера, но сега са готови за навлизане и в икономиката. Те са няколко порядъка по-сигурни от най-съвременните големи ядрени реактори. Те не само нямат проблеми с отработеното гориво, но ще решат и проблемите с вече натрупаното отработено гориво. Те са в инвестиционните възможности и на малки икономики, и на частни инвеститори. Те разширяват възможностите за утилизация на ядрената енергия, строят се бързо и лесно се адаптират към текущите пазарни условия. Тази книга представлява обобщен преглед на технологиите, върху които се базират ММР, проблемите пред ядрената енергетика, които те разрешават, както и препятствията, които стоят пред тяхното внедряване в практиката.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Година на издаване 2014
Автор Йордан Йорданов; Йордан Янков
Размери 14x21
Издателство Абагар
Жанр Приложни науки. Техника
Език български
Брой страници 140
Подкатегория Техника
Тип меки корици
ISBN 9786191680931
Категория Приложни науки. Техника

Производител: Абагар

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта (1 ревю)


Оценка на продукта:

1 (1 ревю)

Имаш продукта или си го използвал?

Кликни на звездите, за да оцениш продукта


Подреди по:

Ревю добавно от
Росица Палакарчева
преди 1 година

Студентски реферат

Книжката е написана на ниво реферат на ученик от 11ти клас в непрофилирана гимназия. Стиловите грешки изобилстват, а шрифтът е необосновано голям и несъобразен с добрите печатни стандарти, може би за да запълни 140те страници за 15 лева. Съдържанието видимо не е преминало през редакция и информацията в никакъв случай не е изчерпателна, а дори не е на енциклопедично, камо ли на академично ниво. Съдържат се зле прикрити мисли на авторите, което оставя лош послевкус за пристрастност и опити за промиване на мозъците на незапознати със сферата хора. Използваните графики и схеми не са авторски, като авторите дори не са си направили труда да преведат копираните от интернет схеми, камо ли да цитират, което издава висш непрофесионализъм.
Наблегнато е на една конкретна експериментална технология (реактор с течни соли), за сметка на добре развити концепции с вече работещи реактори. Както установих в последствие, това се дължи на професионалната и комерсиална обвързаност на авторите с концерна производител на съответните реактори.
Накратко - не си струва парите, ако темата ви интересува, като професионалист мога отговорно да заявя, че дори в Уикипедия се съдържа по-изчерпателна, обективна и безпристрастна информация по темата за малките модулни реактори и като цяло за четвъртото поколение ядрени реактори.
Полезно ревю?
Няма коментари

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.