Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone

Описание

Северноамериканският шаманизъм е уникален с това,че е останал сравнително недокоснат от влиянието на основните световни религии. Това не може да се каже за европейския, азиатския и африканския, където се срещат даоистки, християнски или будистки мотиви. Сред северноамериканските индианци обаче шаманизмът се е запазил непроменен от хилядолетия насам. С корени дълбоко в природата и нейните стихии, той навярно е най-чистият и могъщ вариант на шаманизма, съществуващ в наши дни. Оцелял е (макар и на косъм), въпреки нашествието на индустриалната цивилизация и преследванията от страна на църквата и държавата. Истинските хора на силата днес обаче са съвсем малко. Повечето от тях са скрити от погледа някъде из задните улички на индианските резервати в САЩ и Канада. Без много да се интересуват от външния свят, те служат тихо и смирено на онези, които идват да молят за помощта им. От Предговора Уилям С. Лайън получава бакалавърска степен по математика (1963) и докторска степен по антропология (1969) от Канзаския университет. През последните три десетилетия предмет на неговите изследвания са шаманските практики на северноамериканските индианци и главно тези на племето лакота. В момента д-р Лайън е професор в Центъра за религиозни проучвания към Мисурския университет.
През 1990 г., в резултат от дългогодишното му сътрудничество с известния индиански шаман Уолас Черния Елен, е публикувана книгата „Черният Елен. Уроците на един шаман от племето лакота“. През 1996 г. излиза неговата „Енциклопедия на лечителските практики на коренните американ-­ци“ (The Encyclopedia of Native American Healing), а през 1998 г. – „Енциклопедия на коренния американски шаманизъм“ (The Encyclopedia of Native American Shamanism).

Д-р Лайън е дългогодишен сътрудник на списанието Shaman’s Drum и консултант по северноамериканска индианска култура към Фондацията за шаманистични изследвания на Майкъл Харнър. Съдържание: Предговор Предговор към българското издание Благодарности Част I. Как се създава шаман
·Глава 1. Старите
·Глава 2. Трудни времена
·Глава 3. Философията на народа на земята
·Глава 4. Чанунпа
·Глава 5. Колибата на каменния народ Част II. Свещените тайнствени сили
·Глава 6. Силата на духовете
·Глава 7. Не оставяй място за съмнения
·Глава 8. Орелът
·Глава 9. Всичко около мен умираше
·Глава 10. Изгубени коне и души
·Глава 11. Силата на иктоми Речник

Съвместими продукти

Спецификации

main

Автор Уолас Черният Елен Уилям Лайън
Жанр Езотерика Митология
Брой страници 236
Тип Мека
ISBN 9543218560

Производител:Уолас Черният Елен

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.