Оценка от клиенти:

Предлаган от: Ozone

Други оферти

Подобни продукти

Описание

Когато излиза през 1915 г., Дъгатапредизвиква невиждан скандал, тиражът е конфискуван от полицията и романът е официално забранен. Днес е признат за паметник на английската литература от XX век. В него се проследява животът на три поколения на семейство Брануен от средата на деветнайсети до първите години на двайсети век. Лорънс използва тази рамка, за да изследва изпълнения със страсти живот на героите, борбата на отделния човек за личностно издигане в променящия се обществен климат, за постигане на удовлетворение в институцията на брака. Преводът е дело на Венцислав К. Венков. ♦ Дейвид Хърбърт Лорънс (1885–1930) отдавна се е наредил сред големите имена в основата на голямата английска литература. Творчеството му е изключително разнообразно и включва романи, стихове, пиеси, есета и литературна критика, изследвания в областта на историята и психоанализата.Той е известен преди всичко с размислите си върху обезчовечаващото въздействие на индустриализацията и модерните нововъведения върху живота на обществото, върху душевното здраве, жизнеността и сексуалността на отделния човек.
Възгледите му му печелят безброй яростни противници. Подложен е на официално гонение, цензура и изопачено представяне на цялостното му творчество, поради което прекарва втората половина от живота си в доброволно изгнаничество. В последните си години е обявен за порнограф, обезсмислил огромния си творчески талант. Днес Лорънс е признат за мислител, надникнал далеч отвъд собствената си действителност, и значим представител на модернизма в английската литература.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Д.Х.Лорънс
Жанр Класически романи
Брой страници 560
Тип Мека
ISBN 9789545297939

Производител: Д.Х.Лорънс

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.