Оценка от клиенти:

Предлаган от: Ozone

Подобни продукти

Описание

Тях ги има, откак Япония съществува. Това са жените, чийто занаят е да развличат мъжете. Но от XI go XIII в. те имат особен статут. Все още не са затворени в „кварталите на удоволствията", подобно на бъдещите гейши. Високопоставени личности ги канят, за да разнообразяват пиршествата им своите песни и танци или пък да ги учат на изкуството на пеенето, чиито признати повелителки са те. Според някои предания понякога на таланта им се наслаждават дори божествата. Куртизанките далеч не са хулени или презирани: образованите им се възхищават, поетите ги възпяват, а монасите размишляват за съдбата им.
С помощта на множество текстове, събрани, преведени и анализирани от признатата специалистка по старояпонска литература Жаклин Пижо, могат да се проследят кариерата и съдбата на много и да тези жени и да се определи мястото, което те заемат в обществото. Но отвъд фигурата на куртизанката се очертават рабиранията за сексуалността и брака в тогавашното японско общество, за мястото на желанието в будистката антропология, както и опитите да се реабилитира развлечението в една религиозна перспектива, Освен това читателят има възможността да прочете за първи път на български язик откъси от ?енджи моногатари, Хейке моногатари и други прочути образци на старояпонската литература.

Жаклин Пижо е професор в университета Париж~7 - Дьони Дидро и автор на множество изследвания, посветени на старояпонската литература и език. Тази книга я представя за първи път на българския читател.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Жаклин Пижо
Жанр История
Брой страници 388
Тип Мека
ISBN 9789545400759

Производител: Жаклин Пижо

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.