Оценка от клиенти:

Предлаган от: Galaxy Bulgaria

Други оферти

Описание

Новата биология на машините, социалните системи и икономическия свят. Книгата „Извън контрол“ на Кевин Кели е ориентирана към всички, интересуващи се от компютърните технологии, развитието на изкуствения интелект, биологията, информатиката. Тя е написана увлекателно и разглежда сложни теми на достъпен за всеки език. Според London Spectator: „От времето на Х. Дж. Уелс не сме виждали друг автор на научнопопулярна литература, който да има смелостта да се впусне в толкова много дръзки теории.
Извън контролe опит да се обхване възможната бъдеща еволюция на всичко. Една от онези прекрасни теми, които могат бързо да преобразят небрежното любопитство на читателя в неутолим копнеж за още знания и творчески интерпретации. Кели предлага в изобилие и двете – с възпламеняващ ентусиазъм, красноречие и дори нещо, което е рядкост в научните среди – чувство за хумор.“ Книгата представя футуристичните възгледи на популярния в цял свят американски автор, който търси връзката ни с технологиите и прави успешен опит да прозре възможната всеобхватна еволюция. Според Кели развитието на техниката прави машините все по-сложни, автономни и доближаващи се до живите същества, т.е. те придобиват все по-биологичен вид. Писателят увлекателно съчетава генетиката и еволюционната теория в подкрепа на своите виждания. Той ни разкрива елементите, чрез които функционира всяка система и механизмите, върху които се гради една цялостна организация. Книгата завършва със следните думи: „Колкото и да са сложни нещата днес, утре всичко ще бъде още по-сложно. Учените и проектите, за които разказвам тук, си поставят за цел да обуздаят законите на новото творчество, така че от хаоса да се ражда ред, организираната сложност да не се разгърне в неорганизирани усложнения и нещо да може да се създава от нищо“. „Извън контрол на Кевин Кели предлага едно ново, идеалистично, футуристично виждане за нашата връзка с технологиите.
Разкрива ни как нещата работят, как не сработват и как би трябвало да построим нашия свят на прага на XXI век.“
Уайърд „Извън контрол е сред най-доброто от един важен нов жанр. Книгата недвусмислено напомня, че самоорганизацията... е същността на нововъведенията, прогреса и самия живот. Това са вечни идеи – и идеи, чието време идва.“
Форбс Преводът от английски е дело на Мария Кондакова, а автор на корицата е Десислава Игнатова. ♦ ♦ ♦ Кевин Кели е роден на 14 август 1952 г. в Пенсилвания и е един от създателите на „Wired “ – новата библия на технокултурата. Той е бивш издател и главен редактор на сп. „Whole Earth Review“. Той има активен принос за множество културни иновации: Хакерската конференция; СайбърТон – първият „купон“ във виртуалната реалност; и виртуалната общност Уел – образцова спирка по пътя на информационната супермагистрала. Днес живее в малко градче в Калифорния, женен е, баща на три деца. „Извън контрол“ излиза през 1994 г.; изминалото от тогава време само доказва стойността на прозренията му.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Кевин Кели
Издателство ИЗТОК ЗАПАД
Жанр Компютърна грамотност Популярна наука Социология Технологии
Език български
Брой страници 688
Тип Мека
Оригинално заглавие Out of Control: The New Biology of Machines, Social Systems, & the Economic World
Преводач Мария Кондакова
ISBN 9786191527359

Производител: Кевин Кели

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.