Оценка от клиенти:

Предлаган от: Ozone

Описание

Учебникът по литература за 6. клас следва концепцията, заложена в учебника за 5. клас. Разработени са рубрики, които са замислени и реализирани в строга зависимост помежду си и имат задача да организират заедно с художествения текст една урочна единица.
Разширени са целите и задачите на литературното образование в 6. клас и по тази причина рубриките са увеличени с две нови. В центъра стоят въпросите и задачите, които организират работата върху художествения текст. Те са подредени в логична зависимост и винаги следват една основна тема. Тя не се обявява, но има свързваща роля. Така на емпирично равнище учениците се научават да осъзнават взаимозависимостите между твърденията и аргументите към тях.
Понятията от теория на литературата се изясняват „попътно“, без да се откъсват от живата тъкан на художествения текст. Голямата амбиция на авторите е да не допуснат в учебника по литература за 6. клас учениците да срещнат въпроси, задачи, понятия, с които сами да не могат да се справят, като се опират на знанията, които им подават рубриките. Затова езикът в тях е напълно достъпен за шестокласниците.
Понятията в рубриката „Да знаем!“ са изяснени кратко и ясно, за да бъдат лесно разбрани и запомнени. Рубриката „Да помним!“ има за цел в синтезиран вид да поднесе и да упражни знанията, за да бъдат превърнати те в умения. По тази причина, когато дадено понятие или явление се срещне в нов текст, в рубриката „Да помним!“ към него отново се насочва вниманието на учениците. Този подход води и до въвеждането на нова рубрика – „Да припомним наученото!“.
Тя хвърля мост към изученото в 5. клас. Така учениците имат източник, който им припомня това, което може да са забравили. В другата нова рубрика „Да прочетем с по-знаещите!“ се представят мнения и оценки на литературни критици и изследователи с достъпен за шестокласниците език.
Тази рубрика е тясно свързана с рубриката „Въпроси и задачи“, в която към края на учебната година се внасят кратки мнения на литературоведи.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Мария Димитрова Герджикова
Жанр Литература
Брой страници 192
Подкатегория За задължителна подготовка
Колекция Училище
Категория 6. клас

Производител: Мария Димитрова Герджикова

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.