80% Complete (danger)

Оценка от клиенти:

Предлаган от: Ozone

Подобни продукти

Описание

Част I. Изрази, комбинаторика, вероятност и статистика, алгебрични и тригонометрични уравнения и неравенства, уравнения и неравенства с модули и дефиниционно множество.

Настоящото учебно пособие в две части има за цел да помогне на зрелостниците в тяхната подготовка за матура по математика, а също така и при подготовката на конкурсните изпити за постъпване във всички ВУ (висши училища) в България. В математическата селекция се срещат всички елементи, които се съдържат в конкурсните изпити.
От различни български и чуждестранни сборници и ръководства са под- брани подходящи задачи, които допускат редакция в съвременния стил за провеждане на конкурсни изпити по тестовата система. Авторът предлага и редица свои задачи. Те са или напълно решени, или се придружават от указания как да се решат. В теоретичните бележки са отразени някои педагогични и методични схващания на автора, понякога с известна загуба на математическа строгост, но с цел да се подготви читателят да стигне бързо до верния отговор. Интересно е, че на много места освен класическия начин, се предлага и метод на „нетрадиционна непосредствена проверка“ на отговорите.
Пособието е помогнало на редица ученици да постъпят във ВУ. То се състои от две части, едната от които вече държите в ръцете си. В първата част се третират темите: изрази, комбинаторика, вероятности и статистика, алгебрични и тригонометрични уравнения и неравенства. Втората част е посветена на елементи от математическия анализ (граница и производна на функция), планиметрия и стереометрия.
Авторът, доц. д-р Илия Макрелов, е опитен преподавател и в представения вариант математическата селекция може да бъде успешно използвана от учениците в горните курсове на всички средни училища в България, а и да бъде в помощ на учителите по математика.
Проф. дмн Христо Семерджиев
доктор на математическите науки

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Година на издаване 2010
Автор Илия Макрелов
Жанр Математика
Брой страници 316
Подкатегория За профилирана подготовка
Колекция Училище
Категория 11. клас 12. клас

Производител: Konami

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.