Оценка от клиенти:

0

Добави ревю | Добави въпрос

Предлаган от:

Ozone

Подобни продукти

Описание

Книгата предлага анализ и оценка на практиката на Върховния административен съд и на Административен съд София-град по Закона за защита от дискриминация.

Законът за защита от дискриминация е изработен през 2003 г. с активното участие на експерти от професионални правозащитни организации и сдружения на уязвими общности и е приет с подкрепата на широка коалиция граждански организации. Законът, в сила от 2004 г., транспонира в националната правна система стандартите на редица антидискриминационни директиви на Съвета на Европейския съюз. Авторката на книгата - Маргарита Илиева, е международно признат експерт по антидискриминационно право и основен автор на проектозакона. Тя е заместник-председател на Българския Хелзинкски комитет и ръководи правната му програма.

Съдържанието на книгата е структурирано така, че тя да може да служи като наръчник. Изложението следва поредността на текстовете от Закона за защита от дискриминация. Към всяка от представените законови разпоредби е приложен коментар на съдебната практика в светлината на приложимите стандарти на международното право. Изданието е част от поредицата "Антидискриминационно право в България: стандарти и практика", в която през 2009 г. предстои да излязат от печат още: "Избрани стандарти на антидискриминационното право", "Практика на гражданските съдилища по Закона за защита от дискриминация" и "Практика на Комисията за защита от дискриминация по Закона за защита от дискриминация".

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Маргарита Илиева
Жанр Право
Брой страници 112
Тип Мека
ISBN 9789547305700

Производител: Маргарита Илиева

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.