Оценка от клиенти:

Предлаган от: Ozone

Подобни продукти

Описание

Авторът Александър Тацов /1878-1940/ е енциклопедична личност, от поколението „Строители на съвременна България” и на нейното гражданско общество.
Дългогодишен учител и училищен директор, създател на основните граждански организации в родния му град Етрополе от края на ХІХ и началото на ХХ век.
Секретар е на Столична община и Началник на административното й отделение от 1924 до 1932 година. Работи с трима кметове на общината, от които най-дълго – с генерал Владимир Вазов. Реорганизира администрацията на Общинското управление и архивното дело, и ги поставя на модерни - европейски начала. По време на неговия мандат се създават Музея на София, Столичната градска библиотека, Софийския архив и Градската галерия.

С Указ на Н. В. ЦАР БОРИС ІІІ, през 1939 година, е награден с орден „За гражданска заслуга”.
В Сборника от 850 с. са представени всички публикации на автора за историята на София, Софийското общинско управление и „великом граде Етрополia”, печатани в периода 1914 – 1939 г. – четири книги, много статии и материали, както и два неиздавани досега ръкописа.
Основно място в изданието заема научното историческо изследване „Етрополе във вековното си минало” - неиздаван ръкопис, представен в печатен, документален вариант от 600 с. - за археологията, ономастиката, генеалогията, етнологията и етнографията, рударството и металургията, църквите и манастирите, етрополската книжовна, калиграфска и просветна школа, учебното дело, революционното движение, стопанското развитие на Етрополе ... В историята са вплетени и важни моменти от миналото и на Орхание /Ботевград/, Правец и др.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Александър Тацов
Жанр Възрожденска литература История Етнография и фолклор
Брой страници 850
Тип Мека
ISBN 9789549493634

Производител: Александър Тацов

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.