Оценка от клиенти:

Предлаган от: Ozone

Подобни продукти

Описание

Помагалото допълва учебниците по математика за 5. клас и е съобразено с действащото учебно съдържание. Включените над 500 задачи покриват всички ядра на учебната програма. На всички задачи са дадени отговори, упътвания или подробни решения.

Първата част съдържа теми, които доразвиват изучавания материал. Те може да намерят приложение както в часовете по задължителноизбираема подготовка, така и за самостоятелна работа. Представените примери и решени задачи помагат на ученика да затвърди знанията си и уменията за тяхното прилагане.

Втората част поставя началото на по-задълбочено и разширено разглеждане на учебния материал, като са включени и нови, но традиционни за 5. клас теми - например "Комбинаторика", "Логически задачи", "Принцип на Дирихле" и др. Широко са засегнати и задачи от областите "Теория на числата" и "Геометрия". Поднасянето на тези теми има въвеждащ характер за развиването им в следващите класове. Още повече че това е тематика, най-често срещана в математическите състезания и олимпиади. Тази част може да се използва както в часовете по задължителноизбираема подготовка, така и за кръжочна работа или в школи по математика.

И в двете части се акцентира върху формирането на логическото мислене и развиването на наблюдателност, въображение и съобразителност.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Година на издаване 2010
Автор Иван Тонов
Жанр Математика
Брой страници 144
Подкатегория За упражнения За ЗИП
Колекция Училище
Категория 5. клас

Производител: Иван Тонов

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Други потребители се интересуват от ...

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.