Оценка от клиенти:

Предлаган от : Galaxy Bulgaria

2667 лв.

В наличност

Описание

Учебникът е част от езиковата система BIENVENUE@FR и с него се продължава обучението по френски език от 4. и 5. клас. Учебното съдържание е с ясна структура и е предвидено за 119 учебни часа при 3,5 часа седмично изучаване на езика. Разработено в 10 модула – 1 за начален преговор, 6 за нови знания и 3 за преговор след всеки два модула за нови знания. Във всеки модул е разработена по една основна тема от програмата за 6. клас – първи чужд език. Всеки модул обхваща четирите езикови умения: слушане, четене, говорене и писане, представени със съответни рубрики. Всеки модул започва с въвеждаща страница, съдържаща богат илюстративен материал, която запознава учениците с темата, активизира стари знания и въвежда основна лексика по новата тема. Под рубриката Ressource de vocabulaire са включени текстове за четене и слушане с разнообразни задачи към тях, които тренират овладяването на умението четене с разбиране. Част от текстовете са обвързани и с граматичния материал, който се изучава в 6. клас, и учениците ги използват като опорни точки при разкриването на граматичните особености. Рубриката Grammaire се отличава по графично оформление от другите рубрики в учебника. Граматичният материал е оформен в таблица с примери, след което следват упражнения, които дават възможност на учениците да приложат усвоените умения. Отделено е внимание и на умението слушане с разбиране. Текстовете за слушане са диалогични и към тях са предвидени разнообразни упражнения. Рубриката Phonétique et orthographe е предназначена за упражняване на произношението и правописа. В тези страници са включени особености на френската фонетика, изписването на някои фонеми и особеностите при четене и писане. След всеки две учебни единици има обобщаваща преговорна учебна единица Reprise, представена на четири страници. Това обобщение съдържа преговор на изучените до този момент граматика и лексика под формата на диалог между основните герои на учебната система. В диалозите се упражняват още веднъж части на речта, словообразуване, вид и времена на глагола, видове изречения. В системата BIENVENUE@FR се осъществява системност и приемственост в обучението. Граматичният материал повтаря и разширява ученото в 5. клас, а именно: съгласуване и място на прилагателните, групи на глагола, минали времена, бъдещи времена, наречия, местоимения, редни и бройни числителни имена.
Всяка нова учебна единица има диктовка, която дава възможност да се провери до каква степен ученикът е усвоил правописа и граматическите правила. Последните две страници Le monde bouge и Page débrouillage запознават учениците с Франция и други страни, в които се говори френски език. Тук са предвидени текстове за слушане и четене с разбиране, тестове, изработване на проекти. Включени са задачи за самооценяване на знанията на ученика. Учебникът съдържа кратка граматика и пълното спрежение на някои глаголи от неправилното трето спрежение. Двуезичният речник дава възможност на ученика да се научи да борави с речници и бързо да открива необходимите му думи от урока. Основните теми в 6. клас са същите както и в 5. клас и са представени така, че да дадат на учениците нови гледни точки по познатите им вече области: Моето семейство, приятели, съученици Светът около мен Спортни занимания, хоби, нови технологии за информация и комуникация Домашни задължения, хранене, общуване, транспортни средства Защита на околната среда Празници и обичаи във Франция Празници и традиции Моята родина и Европа Фантазия и действителност Франция и франкофонията Предимства на учебната система: Учебният комплект отговаря напълно на програмата по френски език за 6. клас и е съобразен с Европейската езикова рамка. Всеки урок е замислен като урок по общуване и е базиран върху реални диалози и интересни художествени текстове. Във всеки урок се развиват четирите езикови умения: слушане, говорене, четене и писане. Новият материал се овладява и затвърдява чрез разнообразни текстове и упражнения, ясни схеми и правила, подкрепени с илюстрации, речеви упражнения и комуникативни задачи. Осигурява се многократно повторение на новата лексика и граматичните структури, което води до трайното им запаметяване. Създава се комуникативна среда в часа, в резултат на което всички ученици работят активно. Постоянно се работи над правилното произношение и интонацията чрез образците в аудиокасетата и упражненията в учебника. Дава се възможност за диференцирана работа с учениците. Включени са упражнения за колективна работа, за работа по двойки и групи. Одобрен със заповед на МОН № РД 09-311/25.02.2011 г.

Спецификации

Характеристики

Година на издаване 2011
Автор Маргарита Котева
Жанр Френски език
Брой страници 96
Подкатегория За задължителна подготовка
Тип Мека
ISBN 9789540120331
Колекция Училище
Категория 6. клас

Производител: Маргарита Котева

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image