eMAG.bg е предпочитана шопинг дестинация по време на Black Friday 2017 от над 50% от хората, които възнамеряват да пазаруват по време на събитието, според изследване* на Kantar Millward Brown

Данните* показват, че потребителите планират да похарчат между 100 лв. и 700 лв. по време на шопинг събитието

7.

Проучването* за нагласите на потребителите, проведено през октомври тази година, разкрива, че все повече хора имат намерение да се възползват от специалните оферти на Black Friday.

92.9% от представителната извадка* знаят какво представлява Черния петък. Този процент бележи ръст с почти 3% спрямо миналата година. Над 62% от запознатите със събитието потребители имат намерение да се възползват и да закупят продукт на специална цена.

Проучването* отговаря и на въпроса какъв тип продукти ще търсят потребителите. Водещи са категориите дрехи и обувки – към тези продукти са се насочили малко над 46% от купувачите. Следват спортните стоки, телевизорите, мобилните телефони, козметиката и малките домашни електроуреди.

Показателна е тенденцията за увеличаване броя на пазаруващите онлайн, които са нараснали до 70,4% от анкетираните*, покачване с 8,1% спрямо 2016 г.

На въпроса* колко пари възнамеряват да похарчат по време на Black Friday, малко над половината анкетирани* са посочили сума между 100 лв. и 700 лв., като 21,1% са предвидили между 200 лв. и 400 лв. Любопитно е, че почти 10% имат намерение да направят покупки за между 1500 лв. и 2000 лв., а едва около 5% ще похарчат под 100 лв.

„Анализът на данните от проучването посочва, че българският потребител все по-ясно разпознава стойността на събитието Black Friday. Една от основните стратегически цели на eMAG.bg е да предостави възможност за лесно и изгодно пазаруване, независимо от локацията на купувача. Уверена съм, че тази година отново ще поставим нови рекорди в продажбите“, коментира Стефана Здравкова, директор на eMAG.bg.

* Проучването е проведено по поръчка на eMAG сред 1005 респондента на възраст между 18 и 55 г., живеещи в цялата страна, в дните между 26-ти и 31-ви октомври 2017 г.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.