Може би всеки от нас желае нещо, което не може да си позволи или пък не ни се дават много пари наведнъж. Нов телефон, гейминг лаптоп или смарт часовник. Необходимост или глезотийка, всички искаме да го имаме сега, без да чакаме и спестяваме с месеци.

Харесали сме най-новия модел смартфон, пълен с функционалности, но цената му естествено е доста висока, тук идват и многото въпроси… „Мога ли наистина да си го позволя?“, „Дали да не разгледам за нещо по-евтино?“, „Имам ли наистина нужда от това?“, „Дали да не спестя тези пари?“. В крайна сметка често пазаруваме неразумно и купуваме повече отколкото можем да си позволим, а в последните дни от месеца се чудим как да спасим семейния бюджет. В такива случаи, покупката на изплащане е вариант, за който можем да помислим. Още по-добър вариант е ако има възможност за изплащане без оскъпяване. Тази услуга ни дава възможност да се насладим на покупката си веднага, като в същото време разсрочим плащането във времето, без това да се отрази пагубно на портфейла ни.

Ето някои от основните предимства при пазаруването на изплащане без оскъпяване.

  • Най-същественото разбира се е, че заплащате единствено стойността на продукта, нито стотинка повече. Това е голямо преимущество, когато става въпрос за по-скъпи продукти, където сумата на оскъпяването би била значителна.
  • Можете бързо и лесно да кандидатствате онлайн, още докато регистрирате поръчката си. Представете си… лежите си на дивана, почивате си, разглеждате мобилното приложение на еMAG, набелязвате целта и с няколко клика вече имате поръчка и заявка за кредит.
  • Спестявате губенето на време в попълване на сложни формуляри и чакането на финансови одобрения. Всички знаем колко е досадно чакането и реденето на опашки в банката, след това попълването на няколко страници с всички необходими данни.
  • Одобрението и подписването на договора стават онлайн, като за по-малко от час, процедурата може да бъде финализирана, необходима е единствено лична карта.
  • В случай на технически проблем или затруднение при попълването на заявката, сътрудник от кредитната институция ще се свърже с Вас, за да завършите процеса.
  • Получавате стоката в стандартния срок за доставка, както при всички други поръчки, регистрирани с различен начин на плащане.

Както при всяка услуга, така и при пазаруването на изплащане има някои условности, за които трябва да имате предвид. Обикновено предложенията за безлихвен кредит се отнасят за определен период, например 12 или 24 месеца. В такъв случай, ако искате да кандидатствате за по-кратък или по-дълъг период от фиксирания, няма да можете да се възползвате от опцията за 0% лихва. Възможно е да има и зададена минимална стойност на покупката, за която да е валидна офертата за безлихвен кредит. С други думи, ако банката има условие, че предлага 0% лихва за поръчки над 499 лв. и Вашата поръчка е под тази стойност, отново няма да е възможно да направите такава заявка.

Доста кредитни институции предлагат услугите си на пазара. Съветваме Ви преди да предприемете покупка на изплащане все пак да се запознаете с условията, които предлагат различните банки, така че да направите най-подходящия за Вас избор.

„Купи сега, плати после“. Звучи добре, нали? Пазаруването на изплащане става все по-популярно и не е срамно да си признаем, че го правим, още повече когато е изгодно.