Аксесоарите са тези незаменими малки помощници, които правят аутфита завършен и запомнящ се. Много често си струва да инвестираме именно в аксесоари, защото ако правилно изберем точния часовник, чанта или бижу, те ще ни служат сезон след сезон, независимо от тенденциите.

За Бранда

Fossil е една от най-големите компании, за която никой не знае много. Основното, с което компанията е известна са кварцови часовници с модерен дизайн и много разумна цена.
Fossil е основана през 1984 г. от братя Том и Коста Карцотис, понастоящем председател на Управителния съвет и съответно главен изпълнителен директор, като се фокусира върху модата и стойността във време, когато никоя компания всъщност не се занимава с това. Оттогава досега компанията успява да създава отличителни часовници и аксесоари, с дизайн, базиран на иновации, винтидж препратки и класически стил. Fossil е едно от първите имена в САЩ, което успява да промени нагласите на хората към часовниците, карайки ги да преосмислят и оценят визията и дизайна им, а не просто функционалността им. Потребителите навсякъде по света оценяват високо различния, неподправен стил на часовниците и аксесоарите Fossil.
Със своите продукти, бранда се стреми да накара хората да усещат и да преживяват, да се чувстват малко по-щастливи, малко по-свързани, а не просто част от едно консуматорско общество.
Други лицензирани линии часовници, които Fossil проектира, произвежда и разпространява, включват Burberry, DKNY, Emporio Armani, Armani Exchange, Columbia Sportswear, Diesel, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Tory Burch, Kate Spade, Michael Kors, Callaway Golf, Davis Cup, Marc от Марк Джейкъбс, Skagen Designs, Michele и Adidas.
В историята си на развитие Fossil печели редица награди – на шестото годишно издание на DFWIMA за отличия в интерактивния маркетинг през 2006 г., Fossil грабва наградите за „Най- ефективна онлайн реклама “както и „Най-добро представяне “. Компанията също е избрана за една от 100-те най-добри компании, които работят в САЩ през 2013 и 2015 г.
Отличават се и с много социални проекти, в които участват – развиват фондация в подкрепа на деца и младежи, участват в редица проекти за опазване на околната среда. 76 516 деца и младежи получават достъп до качествено образование, благодарение на програмите, които бранда подкрепя. От 2013 година насам над 750 000 деца, живеещи в много бедни райони са получили помощ и шанс за по-добър живот, благодарение на фондацията, основана от Fossil.

Иновации

През 2016 г. Fossil печели награда за Fashion Tech Collection на годината за разработката на свързаните с тях дизайнерски смарт часовници и бижута. Техните аналогови смарт часовници и бижута обхващат лицензираните им марки като Diesel, Emporio Armani, Michael Kors и Kate Spade.
През 2019г. дебютира следващото поколение от Smartwatches, предлагани от Fossil Group. Точно от IFA, най-голямото технологично шоу в Европа, те обявяват най-новите продукти, които да украсят китките през предстощия есенен сезон. Наскоро добавените високоговорители, удължен живот на батерията и проследяване на сърдечния ритъм въплъщават пресечна точка на дизайн и иновации. Ако сте динамичен човек и се гриците за здравето си, определено ще го откриете много интересни предложения в тази колекция.