Хладилникът е може би най-използваният домакински уред в дома, който работи и ни помага да пазим храната свежа.

Хладилникът също е един от най-скъпите и най-важни уреди в дома и ако се поддържа правилно, той ще функционира повече от 10 години.

Изборът на хладилник може да бъде доста сложна работа, когато го купуваш за първи път или когато трябва да смениш стария с по-нов.

Производителят на електроуреди Arctic предлага няколко съвета, които да ти помогнат в избора си, като подчертаеш най-важните неща, които трябва да имаш предвид.

Пространството

Първо, най-важният аспект при избора на хладилник е мястото за съхранение. Има два вида хладилници: тези с врата и тези с две врати.

Важно е да се помисли колко хора са в семейството при избора на нов хладилник. Хладилник с обем на съхранение от около 200 литра е достатъчен.

Въз основа на броя на хората, които използват хладилника, можеш да използваш следното основно правило при избора на капацитета на хладилника.

За домакинство с 1-2 души, препоръчителният обем е 250-380 л. Не препоръчваме по-малки хладилници, тъй като те са по-малко енергоефективни и струват по-скъпо в дългосрочен план.

За домакинство с размер от 3-4 души, препоръчителният обем е 350-530 л.

За 5 или повече човека препоръчваме 440 л +. Добави 28,5 л за всеки допълнителен член на семейството плюс фризерно пространство. Ако имаш съмнения, избери по-големия хладилник.

Енергиен клас

Енергийният клас е друг фактор, който трябва да помислим при закупуването на хладилник. Той е маркиран с буквата А или Б, където Б означава високо потребление на електроенергия.

Системата за замразяване

Всички хладилници и фризери трябва да бъдат оборудвани с лесен за използване термостат. Той е предназначен за бързо регулиране на температурата според вашите нужди, като се вземе предвид температурата на околната среда. По този начин съхранява свежи храните!

Дълъг живот

Когато избираш хладилник, най-важното е да функционира за по-дълъг период от време. В допълнение към гаранцията, ние също трябва да знаем как да се грижим за нашите хладилници. Въпреки това, хладилникът с добра производителност няма да се нуждае от толкова поддръжка, колкото по-слабия.

Дългосрочна свежест на продуктите

Важно при избора на хладилник да се мисли колко дълго храните могат да се запазят свежи. Особено когато става въпрос за зеленчуци и плодове, повечето от тях имат сравнително кратък срок на годност. Трябва да имаш предвид и отделенията на хладилника, колко просторни са те и степента на хигиена. Друга важна характеристика е антибактериалното уплътнение, което гарантира, че храната се съхранява в перфектни хигиенни условия.

Трудно е да се избере първия хладилник, но след като всички съвети по-горе се следват, ще разбереш кой модел е идеален за твоето семейство и какво ви е нужно, за да бъдете щастливи.