Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone

1200 лв.

Доставка до 2 дни

Описание

„При все това обаче в края на краищата се убедих, че един свидетел, пък било той и недостоен, който е узнал истината за някой съдебен процес, е длъжен да я каже с надеждата, че тя ще привлече по силата на собствените си заслуги вниманието, което той не може да очаква за своите. И така, оказва се, че знам по някакво чудо истината за най-оспорваната и най-отдавнашна теза: Бог съществува.
Аз го срещнах. Срещнах го неочаквано, бих казал случайно, - ако случайността има място в подобен род невероятни произшествия, - с изненадата на минувача, който на отбивката на някоя парижка улица би зърнал вместо познатия площад или кръстовище внезапно появило се море да се плиска в подножието на сградите, ширнало се безкрайно пред погледа му. Това бе миг на потрес, който продължава и досега. Никога не свикнах със съществуването на Бога.“ От автора

♦ ♦ ♦ Андре Фросард е френски журналист и есеист. Роден е през 1915 г. Баща му е един от основателите на Френската комунистическа партия и заема различни ръководни постове в управленските ѝ структури. След като завършва училище работи като журналист, карикатурист и колумнист. Отгледан като атеист, на 20-годишна възраст Фросард приема католицизма и е покръстен на 8 юли 1935 г. Тази промяна той обяснява в излязлата през 1969 г. книга „Бог съществува, аз го срещнах“, която се превръща в бестселър. През 1936 г. се записва във флота и взема участие във Френската съпротива. През 1943 г. е арестуван от Гестапо и изпратен в лагер. След войната работи в различни медии, сред които Figaro и Le Monde. Умира на 2 февруари 1995 г.

Спецификации

Характеристики

Автор Андре Фросар
Брой страници 120
Тип Мека
Оригинално заглавие Dieu existe, je l’ai rencontré
Преводач Мария Георгиевна
ISBN 9789547338623

Производител: Андре Фросар

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image