Оценка от клиенти:

Предлаган от : Gega New

Включена гаранция: виж повече

Физическо лице: 24 месеца

Описание

[1] Граница 3'32''
[2] Луда гора 1'38''
[3] Нестинарка 1'38''
[4] Мамината песен 2'04''
[5] Цветно стъкълце 3'54''
[6] Божура 4'38''
[7] Акт 2'26''
[8] Пътят към Мугла 2'05''
[9] Жадна река 5'16''
[10] Циганка 3'03''
[11] Ловци на сънища 1'25''
[12] Облог 2'07"
[13] Чудо 5'05''
[14] Златолист 1'19''
[15] Монах 1'39''
[16] Вестта 5'19''
[17] Отвъд границата 3'31''

"Отвъд границата" е озаглавен авторския компактдиск на Теодосий Спасов - явление в българското музикално изкуство, което не се вмества в традиционните представи за кавалджия-музикант. Всъщност той е първият, който "пренася" кавала от фолклора в класическата музика и джаза, превръщайки го в инструмент, способен да изразява огромен диапазон от чувства, настроения, образи. В изданието е подредена филмова музика, създадена и в повечето от записите, изпълнявана от Теодосий Спасов, за чийто кавал действително няма граници. Удоволствието от преживяването, поднесено от музиканта е огромно и за любителя, и за специалиста, който пък ще оцени невероятния синтез между тематизъм, форма, мисъл и фолклор, образ и звук.
Записите са на музика от филмите: "Граница" на Илиян Симеонов и Християн Ночев,"История на страха" на Марио Кръстев, "Гори, гори, огънче" на Румяна Петкова и Павел Васев, "Ловци на сънища" на Костадин Бонев, "Вестта" на Методи Петриков

Спецификации

Характеристики

Музикална подкатегория Jazz
Стил музика Folk Music

Производител:Gega New Ltd.

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.