Оценка от клиенти:

Предлаган от : Galaxy
Не се предлага
Виж подобни продукти на база:

Описание

"Чудесни години – кучета ги яли" (1992 г.) е втората и може би най-успешна книга на Михал Вивег, която донася на своя автор истинска популярност и славата на най-търсения чешки писател. В нея той представя детския си поглед върху годините на т.нар. "нормализация" в тогавашна Чехословакия, т.е. епохата на духовна стагнация след потушаването на Пражката пролет през 1968 година. Романът е забавна семейна хроника за доста безрадостни времена, за доскорошния ни живот, за всекидневните безумия и компромисите на оцеляването. Въздушно-прозрачна проза без хленч и скръб, без сладникава инфантилност и наивност. Всеки от главните герои е по своему луд: бащата с футбола, ковчега в мазето и изучаването на марксизма-ленинизма, бабата с вегетарианските кюфтета и крадените сувенири от екскурзии в чужбина, синът, който протоколира всеки миг от живота на близките си, с мечтата да стане велик писател. Идването на демокрацията поставя всичко в неочаквана перспектива със своя абсурден, но логичен завършек.

Михаил Вевег е най-популярният съвременен чешки писател и, по собствените му думи "един от малцината, които могат да се прехранват само с писане във времена, когато никой не чете." Още с първите си новели и романи Вивег е провъзгласен в родината си за дългоочакваната нова литературна звезда след края на тоталитаризма. Зашеметяващият успех на младия прозаик предизвиква негативната реакция на критиците и т.нар. "спор за Вивег" - дали става въпрос за оригинален новатор или за изкусен майстор на популярно четиво. Самият Вивег признава охотно "греха", че е автор на бестселъри и последовател на кредото на Джоузеф Хелър: "Пиши забавно и секси". Книгите му, 21 на брой, вече са достигнали общ тираж от един милион екземпляра. По пет от тях са заснети филми, преведени са на 22 езика. На български са излизали "Хрумвания на добронамерения читател", "Възпитаване на девойки в Чехия" и "Народна топка".

Спецификации

Характеристики

Автор Михал Вивег
Брой страници 208
Тип Мека
ISBN 9789545297809

Производител: Михал Вивег

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image