Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone
Ползи:
  • Безплатна доставка

Описание

Нека човек открие поука за себе сив онова, което се е случило на друг,нека си извлече урок,нека прочете сказаниетоза предишните народи и да размисливърху него!
Благословени са онези,които превърнаха сказанията за първитев поука за съвременните племена!
Сред тези поуки са и приказките,наречени “Хиляда и една нощ”,чудесата и примерите,които се съдържат в тях...
Из книгата Арабският свят е океан - никой не може да го изпие. 1001 ноще най-лесният и приятен начин да плуваме в него. Издателство "Труд" предлага магията на приказното слово в ново луксозно издание. Гмурнете се във вълшебния свят наШехеразада, Али Баба, Синдбад и Аладин и се насладете на приказни тайнства и поуки, вдъхновили цялото класическо и модерно изкуство. Текстът е представен в оригиналния му, най-пълен вид, обогатен с многобройните песни и стихове, съпътстващи приказките. Хиляда и една нощвъзниква в приблизително сегашния си вид някъде в края на ХІІІ и началото на ХІV в. През различните периоди към основния текст са били прибавяни нови разкази, отпадали са други или части от тях, всеки разказвач е разширявал или стеснявал текста според собствения си вкус и разбирания. Затова с право наричат тази книга енциклопедия на арабския бит, история, космогония, нрави и обичаи. Преводът от арабски е дело на Киряк Цонев и Славян Русчуклиев. Изданието събира, за пръв път на български, всички приказки в един том. Никой литератор и критик до наши дни не е успял да даде точен отговор на въпроса, към кой жанр от литературата принадлежи “1001 нощ”.
Наричат тази книга просто... “1001 нощ”...
Киряк Цонев

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Колектив
Брой страници 1000
Тип Твърда

Производител:Колектив

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.