Кампанията изтича след
часа
минути
секунди

Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone
Не се предлага
Виж подобни продукти на база:
Добави продукта в Любими, инсталирай мобилното приложение и ще те известим, когато продуктът отново е в наличност.

Описание

Детската книга - пространствен обект, в контекста на тенденциите в развитието на съвременната книга.
Едно е сигурно - възможността децата да държат в ръце мобилни пространствени книжки, по чиито специфично сгъващи се и разгъващи се страници да пробягват, да се появяват и изчезват триизмерни илюстрации, не е толкова далечна. Не е далеч времето, в което детската книга ще може да представлява фантастична игра без граници, паралелна вселена - алтернативен свят, по-атрактивен от компютърните игри и симулации, защото в него ще може реално да се прониква. Тези нови възможности без съмнение ще поставят пред художниците множество нови въпроси и предизвикателства - режисирането и осъществяването на цялостен визуален спектакъл за деца в 3D върху 3D изисква специфична подготовка. Безкрайните вариации в движещите се илюстрации биха изправили създателите си пред друг вид главоблъсканици. И точно това би било истински хубавото. Защото в Страната на чудесата на пространствените издания за деца дизайнерът е този, който ще трябва да удвои всичките си сили, за да отиде на друго място. Капка Кънева е родена през 1978 г. в София. Завършва Художествената гимназия "Илия Петров" и Националната художествена академия. През 2006 г. печели конкурс за престой и работа в "Cit Internationale des Arts", Париж, а през 2008 г. защитава докторската си дисертация, посветена на нетрадиционните издания за деца. Работи в областта на илюстрацията, книжния и графичния дизайн, хартиената пластика и колажа. Отличена е и в конкурсите "Художникът и текстът" (2005) и "Изкуство на българската книга" (2006). Поредицата "Европейски романтизъм" с неин графичен дизайн, получава приза "Бронзов лъв" за 2010 г., а през 2011 г. на художничката е присъдена втора награда и грамота за илюстрация от Второто биенале на българския дизайн.
От 2009 г. Капка Кънева преподава "Илюстрация и оформление на книгата" в специалност Книгоиздаване към Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Член е на Съюз на българските художници и "ADC Bulgaria".

Спецификации

Характеристики

Автор Капка Кънева
Брой страници 236
Тип Мека
ISBN 9789549655728

Производител: Капка Кънева

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image