Оценка от клиенти:

Предлаган от : Galaxy Bulgaria

Други оферти

Описание

Място на срещи и сблъсъци между народи, цивилизации, религии и политически режими, мост и граница между два различни свята, още от началото на историческата епоха Адриатика играе важна роля: път за проникване от Юга към Северна Европа и обратно, както показва богатата история на Венеция, комуникационна артерия между Запада и Ориента. В древността свързващо Гърция с Велика Гърция, по-късно Адриатическо море в южната си част става границата между Източната и Западната римска империя, после между Византия и варварския свят, между Османската империя и западното християнство, а накрая между западния свят и комунистическа Европа. За бреговете на Адриатика днес започва нова история. Морето сближава страните основателки и страните кандидатки за Европейския съюз, но все още се възприема и като разделителна линия - между богати и бедни държави.

Сериозен екип от учени под ръководството на археолога и специалиста по древна история Пиер Кабан проследява превратния път през столетията на този подчертано индивидуален, богат на минало и събития регион с открояващо се място в политическия, икономическия и културния живот на Стария континент.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Колектив
Брой страници 680
Тип Мека
ISBN 9789543203819

Производител:Колектив

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.