Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone

Описание

В няколко тома издателство "Захарий Стоянов" ще представи, под общата редакция на проф. д-р Исак Паси, литературното наследство на Владимир Соловьов (1853-1900).
Първият том от настоящият петтомник включва"Кризата на западната философия"- магистърската дисертация, която Соловьов защитава в Историко-философския факултет на Московския университет. Владимир Соловьов е считан за действителен родоначалник на руски религиозен ренесанс - направление в историята не само на руското, но и на световното духовно развитие. В своите изследвания той анализира текстове отмистическите учения, гностическата литература, индийската и средновековната философия, Кабала и др. Пишеразлични статии и произведения на философска, религиозна, църковна, социално-политическа и естетическа тематика.
Философските му идеи са сродни на философи катоШелинг, Платон, Якоб Бьоме, Хегел, Плотин, гностицизма, Кабала и други. Творчеството му оказва силно влияние върху възгледите нафилософи и писатели като Николай Бердяев, Павел Флоренски, Сергей Булгаков, Николай Лоски, Семьон Франк, Андрей Бели, Валери Брюсов, Александър Блок, Вячеслав Иванов, Фьодор Достоевски.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Владимир Соловьов
Брой страници 808
Тип Твърда
ISBN 9789547397743

Производител:Владимир Соловьов

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.