Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone
Не се предлага
Виж подобни продукти на база:
Добави продукта в Любими, инсталирай мобилното приложение и ще те известим, когато продуктът отново е в наличност.

Описание

Настоящата книга разглежда изкуството при писането на код, така че той да бъде лесно четим. Ключовата идея в книгата е, че кодът трябва да бъде разбираем. По-конкретно, вашата цел трябва да бъде да намалите времето, което е необходимо на някой друг, за да разбере вашия код. Авторите на книгата са събрали и анализирали стотици примери за „лош програмен код, след което са установили какви са причините един код да бъде „лош" и са създали техники за неговото подобряване.
„Изкуството на разбираемия код“ акцентира върху основни принципи и практически техники, които можете да прилагате винаги, когато пишете код. Тази идея е представена с помощта на много примери, написани на различни езици, включително C++, Python, JavaScript и Java. Авторите са избегнали употребата на специфични елементи на езиците, така че дори да не познавате някой от тях, лесно ще можете да разберете примерите. (Авторите са на мнение, че концепциите, свързани с четивността, не зависят от езика, който използвате.)
Всяка глава от книгата представя отделен аспект на програмирането и демонстрира начини за подобряване на разбираемостта на кода. Книгата е обособена в четири части: Козметични подобрения: Именуване, коментиране и естетика – прости съвети, които са приложими към всеки ред от основния ви код
Опростяване на цикли и логика: Начини за усъвършенстване и подобряване на разбираемостта на циклите, логиката и променливите във вашата програма
Реорганизиране на кода: Техники от по-високо ниво за организиране на големи блокове с код и решаване на проблеми на функционално ниво
Избрани теми: Прилагане на принципа за „лесно разбираем код" към тестването и към пример с голяма структура от данни Ето какво казват авторите в предговора:
"...Целта на настоящата книга е да ви помогне да усъвършенствате кода си. И под „код" имаме предвид буквално програмните редове от вашия текстов редактор. Тук не става въпрос за общата архитектура на проекта или за избора на шаблон за проектиране. Тези неща са важни, но от собствен опит можем да кажем, че голяма част от програмирането включва работа с „основните" дейности като именуване на променливи, писане на цикли и решаване на проблеми на функционално ниво. Съществено място в този процес заема четенето и редактирането на вече съществуващ код. Надяваме се, че тази книга ще ви бъде толкова полезна, че ще я препоръчате на всичките си колеги..."
♦ ♦ ♦ Дъстин Босуел завършва бакалавърска степен в Caltech, където се задълбочава интересът му към компютърните науки, и след това заминава да учи в университета в Сан Диего, откъдето получава дипломата си за магистър. В продължение на пет години работи за Google по множество проекти, които включват и инфраструктурата за търсене на уеб страници. Той е създал много уеб сайтове и обожава да работи с „големи данни" и в областта на машинното обучение. В последно време Дъстин е запален по създаването на Интернет компании, а свободното си време прекарва в екскурзии из планините на Санта Моника и в грижи за първото си дете. Тревор Фучър работи в продължение на повече от 10 години по много мащабни софтуерни проекти в Microsoft и Google. В момента разработва инфраструктура за търсене в Google. В свободното си време участва в състезания по компютърни игри, чете научна фантастика и работи като главен координатор в новата модна компания на съпругата си. Тревор притежава бакалавърска степен по електронно инженерство и компютърни науки от университета в Бъркли.

Спецификации

Характеристики

Автор Дъстин Босуел
Брой страници 210
Тип Мека
ISBN 9789549341362

Производител: Дъстин Босуел

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image