Описание

Картина с древногръцката богиня Даная. Художник: Даниела ЗЕКИНА. Маслени бои върху платно, 60/45 см.

Рамкирана и подписана. Размер в рамкиран вид: 69/49 см.

* Сертификат за автентичност, издаден от Галерия "Париж", София

 

ДАНИЕЛА ЗЕКИНА  е българска художничка, която живее и работи в Монреал, Канада повече от 20 години.  В творбите си обича да интерпретира темите за деветте древногръцки Музи, вдъхновителки на поезията, изкуството и науката. Богатият и опит като илюстратор дава лекота в боравеното с различни художествени техники и предопределя голямата й прецизност към детайла.

 

Даная в древногръцката митология е дъщеря на царя на Аргос - Акрисий и неговата съпруга Евридика. Когато Акрисий питал делфийския оракул дали ще има син, той му отвърнал, че няма да има, но дъщеря му ще роди син, който ще го убие. Акрисий се върнал в Аргос и заключил в подземията на двореца си Даная, за да не роди тя син. Зевс се влюбил в Даная, превърнал се в дъжд и след като Даная приела дъжда, той възвръщайки образа си, се съединил с нея. От този съюз Даная родила Персей.

 
Пълните условия може да прочетете тук

Спецификации

Характеристики

Размер В рамкиран вид: 69/49 см.

Общи характеристики

Тип продукт Картина
Форма Правоъгълна
Ориентация Портрет
Тип рамка С рамка
Техника Ръчно рисуване
Тема Хора
Материал картина Канава
Материал рамка Дърво
Вид боя Маслени
Допълнителна информация Картината е предоставена от Галерия "Париж", София

Производител: No brand

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти


Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

eMAG Marketplace

Разширете бизнеса си!