Оценка от клиенти:

Предлаган от : Galaxy Bulgaria

Описание

Седмо издание, актуализирано към 5 октомври 2014 г. Сборникът представя уредбата на международната компетентност, приложимото право и екзекватурата по граждански и търговски дела с международен елемент. Поместени са извлечения от Договора за функционирането на Европейския съюз, от Конституцията на Република България и от Гражданския процесуален кодекс.
Включен е Кодексът на международното частно право, анотиран с вътрешни препращания, препращания към основни международни и специални вътрешни източници на международното частно право, както и бележки с допълнителни информативни пояснения. Сборникът съдържа и осем регламента на ЕС – относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела, относно приложимото право към договорни задължения, относно приложимото право към извъндоговорни задължения, за въвеждане на европейско изпълнително основание при безспорни вземания, за създаване на процедура за европейска заповед за плащане, за създаване на европейска процедура за искове с малък материален интерес и относно производството по несъстоятелност. Поместено е извлечение от новата Луганска конвенция, която урежда компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела в отношенията между държавите - членки на ЕС, включително Дания, и Норвегия, Исландия и Швейцария, както и Римската конвенция за приложимото право към договорните задължения.
Регламентите, Римската конвенция и Конвенцията от Лугано са анотирани с предварителни бележки, които съдържат информация относно съотношението между тях и други релевантни източници. В края на изданието е поместено информационно приложение, съдържащо списък и данни за публикацията на основните многостранни международни източници, на договорите за правна помощ, по които Република България е страна, и на актове на правото на ЕС. Съдържание: Въведение 1. Договор за функционирането на Европейския съюз (извлечение) 2. Конституция на Република България (извлечение) 3. Кодекс на международното частно право 4. Регламент (ЕС) № 1215/2012 на Европейския парламент и на Съвета относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела (преработен текст) [Брюксел Іа] 5. Регламент (ЕО) № 44/2001 на Съвета относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела [Брюксел I] 6. Регламент (ЕО) № 593/2008 на Европейския парламент и на Съвета относно приложимото право към договорни задължения (Рим I) 7. Римска конвенция за приложимото право към договорните задължения 8. Регламент (ЕО) № 864/2007 на Европейския парламент и на Съвета относно приложимото право към извъндоговорни задължения (Рим II) 9. Регламент (ЕО) № 805/2004 на Европейския парламент и на Съвета за въвеждане на европейско изпълнително основание при безспорни вземания 10. Регламент (ЕО) № 1896/2006 на Европейския парламент и на Съвета за създаване на процедура за европейска заповед за плащане 11. Регламент (ЕО) № 861/2007 на Европейския парламент и на Съвета за създаване на европейска процедура за искове с малък материален интерес 12. Регламент (ЕО) № 1346/2000 на Съвета относно производството по несъстоятелност 13. Граждански процесуален кодекс (извлечение) Информационно приложение
I. Основни многостранни международни актове (данни за публикацията)
II. Двустранни международни договори за правна помощ по граждански дела, по които Република България е страна (данни за публикацията)
III. Актове на правото на ЕС (данни за публикацията)
IV. Извлечение от Конвенцията относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела [нова Луганска конвенция]
V. Регламент (ЕИО, Евратом) № 1182/71 на Съвета за определяне на правилата, приложими за срокове, дати и крайни срокове

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Боряна Мусева
Брой страници 488
Тип Мека
ISBN 9789547309005

Производител:Боряна Мусева

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.