Оценка от клиенти:

Предлаган от : Galaxy Bulgaria

Други оферти

Описание

През пролетта на 1933-а сталинските служби задържат близо 100 000 души, с цел "прочистване" на Москва и Ленинград, и ги депортират в Сибир. Много от жертвите са насочени към трудови лагери, а 10 000 от тях са изпратени в отдалечена област и изоставени на остров Назино без храна и подслон. "Островът на канибалите" разкрива потресаващата истина за тяхната съдба. Никола Верт, френски историк съветолог, възстановява страшните последни дни на тези хора, позовавайки се на доскоро тайни архивни материали, и умело разгръща "случаят Назино" до по-общата история на съветската лудост през 30-те години на ХХ век, целяща да се прочисти обществото от "чужди елементи" - противници на насилствената колективизация, скитници, цигани, "кулаци" и техните семейства. "Островът на канибалите" ни предизвиква да обозрем не само страшните факти за сталинския наказателен социален контрол и провалилата се съветска утопия, но и за потенциалната възможност да се стигне до безогледна бруталност във всяка епоха – включително нашата. Никола Верт е един от авторите на "Черна книга на комунизма".

"Потресаваща история за една бюрократична утопия, изродила се в унищожителна кървава баня. "Микроистория", която представлява показателен пример в страна, където недопустимото се е превърнало в норма."
Le Monde

"Уникална книга... Никола Верт разбулва една страшна политика с разрушителен ефект."
New York Sun

"Малко книги са пресъздавали човешката трагедия по времето на кървавия сталински режим тъй концентрирано и с такава мощ."
Seattle Times

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Никола Верт
Брой страници 216
Тип Мека
ISBN 9789545973772

Производител:Никола Верт

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.