Оценка от клиенти:

Предлаган от : U-commerce

4200 лв. (- 17% )

3480 лв.

В наличност

Включена гаранция: виж повече

Физическо лице: 1 месеца

Описание

Възраст на играчите : 8-99години
Серия: СЕМЕЙНИ БОРД ИГРИ – за Деца и Възрастни!
Употреба: Много-кратна употреба.
Размер на кутията: 98 х 260 х 260
Брой на играчите : 2-4
Производител: GRANNA – Полша
Време за игра: 30-40 мин
Употреба: Много-кратна употреба.
Правила на играта в кутията: Български език
============
Съдържание на кутията:
4 игрални борда
2 дванадесет-стенни зарове
120 карти с изображения на животни: 60 зайци, 24 овце, 20 прасета, 12 крави, 4 коня
4 малки пластмасови кучета
2 голями пластмасови кучета
============
История на играта:
Играта СУПЕР ФЕРМЕР е създадена през 1943 г. във Варшава. По това време тя се нарича "Ферма за животни". Изобретена е от Полския математик, професор във Варшавския университет, Карл Борсук. Когато германците превземат Варшава, Варшавския Университет е затворен и професорът губи работата си. По време на войната, всички хора показват изобретателност, за да оцелеят. За да спаси семейният бюджет, професорът решава да произвежда занимателна игра. Комплектите за играта ръчно изработва съпругата на професора, Г-жа София Борсук. Автор на изображенията на животните става г-жа Жанина Сливитска. Играта бързо печели популярност – първо сред приятелите на професора, а по-късно в по-широк кръг от познати и непознати хора. В къщата на проф. Борсук не престава да звъни телефона, и в слушалката все звучи въпросът: "Вие ли произвеждате СУПЕР ФЕРМЕР?”
След потвърждение обикновено следва поръчка. Играта започва да интересува не само децата, но и възрастните. Тя им помага да оцелеят в тези тъжни времена на война.
Оригиналните екземпляри изгарят в града по време на Варшавското въстание през август 1944г. За щастие, един екземпляр се запазва и много години след края на войната той се завръща в семейство Борсук. По повод 30-годишнината от смъртта на проф. Карл Борсук и 15-годишнината от обновената версия, играта СУПЕР ФЕРМЕР забавлява нови поколения деца и родители.
Автор на играта: Професор Карл Борсук Илюстрации: Пиотър Соха
============
ЗА ИГРАТА:
Правилата са специални и изключителни. Твърде вероятно е зарчетата на играта с дванадесет страни да са използвани за първи път в борда игра. СУПЕР ФЕРМЕР е занимателна, образователна и икономическа игра, която помага при научаването как да броим, да предвиждаме, да планираме и изчислиляваме риска по-добре. Това означава, че е играта е много полезна за да се придобиват и упражняват такива необходими способности.
Вие сте СУПЕР ФЕРМЕР и притежавате няколко животни. Вашето стадо се умножава в процеса на игра. Въпреки всичко, Вашите планове могат да бъдат объркани, ако не сте достатъчно внимателни! Защото има един вълк и една лисица, които грабят в околността и Вашите животни могат лесно да попаднат в плячка за тях...
Всички елементи са изработени от плътен, здрав и безопасен за за деца картон.
Забавна игра – позволява и на родителите да играят с малките си деца.
Игрите са подходящи са за много-кратна употреба и много-бройни весели игри.
Образователни и занимателни качествени борд игри за деца и възрастни от GRANNA – Полша.
============
ПРАВИЛА НА ИГРАТА
Ако искате да се превърнете в СУПЕР ФЕРМЕР, развъждайте животни, за да реализирате печалба. Можете да обменят своите животни с други играчи, ако смятате, че това е от полза за вас. За да спечелите, трябва първи да съберете стадо, което се състои от най-малко един кон, една крава, едно прасе, една овца и един заек. Въпреки това, всички Ваши усилия могат да бъдат напразни, ако не сте достатъчно внимателни! В близост ловуват вълци и лисици. Вашите животни лесно могат да станат тяхна плячка.
ХОД НА ИГРАТА
В играта СУПЕР ФЕРМЕР могат да участват от 2 до 6 играчи. Когато играят 3 или повече играчи, един от тях може да поеме ролята на стопанин на стадото и да помага и контролира цялия обмен на животни. В началото на играта, всеки играч получава един заек във фермата си. Останалите карти - наричаме “главно стадо’’ - остават в кутията.
РАЗВЪЖДАНЕ НА ЖИВОТНИ
Играчите се редуват да хвърлят двата зара. Ако един играч има достатъчно късмет, хвърляйки заровете – така, че да се падне едно и също животно, той получава от главното стадо карта със снимка на животното. Ако едно от зарчетата показва заек, той получава един заек (тъй като стартовата карта на играча отново показва заек, който заедно с изображението на зара - правят чифт). Когато един играч събере определен брой животни, следващия път когато хвърли заровете , получава от главното стадо толкова животни от всеки вид, колкото цели чифтове от дадения вид той има (върху картите и заедно с тези, които са се паднали от заровете).
ПРИМЕРИ:
A) Ако един играч е имал карти с 6 зайци и едно прасе, и той хвърли зарове: един заек и прасе - получава 3 заека и 1 прасе.
B) Ако един играч е имал карти с 6 зайци и едно прасе, и той хвърли зарове: овца и прасе - той получава само едно прасе.
C) Ако играчът има карти с 5 заека и 1 крава, а хвърли зарчета: овца и прасе – в този случай той не получава нищо.
D) Ако играчът има карти с 4 заека, две овце и един кон, и хвърли зарчета с две прасета - от основното стадо, той получава само 1 прасе.
Играч, който не разполага с кон или крава, не може да ги получи в резултат на хвърляне на заровете (на единия зар е изобразен само един кон, а на другия зар само една крава) . Играчът може да получи първи кон или крава само чрез размяна.
РАЗМЯНА НА ЖИВОТНИ :
Преди всяко хвърляне на зарове, играчът, ако иска, може да направи само една смяна: с главното стадо (ако в стадото има необходимите му животните) или с друг играч (разбира се, ако той би се съгласил на такъв обмен). Размяната се извършва в съответствие със съотношенията, показани в таблицата за размяна (стр. 2,7)
============
ТАБЛИЦА ЗА РАЗМЯНА
1 овца = 6 заека
1 кон = 2 крави
1 прасе = 2 овце
1 малко куче = 1 овца
1 крава = 3 прасета
1 голямо куче = 1 крава
============
ВНИМАНИЕ!
Играч има само 3 възможности за размяна на животни:
A) Няколко животни, да се разменят за едно животно от основното стадото;
B) Едно животно да се размени за няколко животни от основното стадото (според съотношенията показани в таблицата за размяна);
C) Размяна на животни между играчите става при същите условия. Невъзможно е да се пазариш и да искаш повече животни, отколкото е показано в таблицата. Ако основното стадо остават малко животни, играчът получава от стадото (като резултат от хвърляне на зарчетата или размяна), толкова животни, колкото са останали, губейки правото за тези видове, които вече не са в стадото.
Например, ако в стадото са останали 3 заека, а играчът трябва да получи 4 заека, в резултат на хвърлените зарове, той получава само 3.
ПРИМЕРИ:
A) Ако даден играч им а: 6 зайци, 1 овце, 2 прасета, той може да ги размени за една крава (защото 6 заека = 1 овца, 2 овце = 1 прасе, 3 прасета = 1 крава).
B) Ако даден играч има: един кон. Той може да го размени, например, за една крава, две прасета и две овци
C) Ако играчът има: 6 заека и 2 крави. Той може да направи една от следните размени: 6 заека за 1 овца или 2 крави за 1 кон.
ЗАГУБА НА ЖИВОТНИ
Ако заровете се паднат на лисица, играчът губи в полза на главното стадо всичките си карти със зайци. Зайците, могат да бъдат защитени, ако играчът притежава малко куче. Когато един играч е хвърлил зарове с лисица, но има карта с малко куче, животните му остават непокътнати, в главното стадото се връща само малкото куче. Ако един играч е хвърлил зарове с вълк, той губи всичките си животни, с изключение на коне и зайци (ако има такава). Голямо куче предпазва от загуба всички животни в резултат на хвърляне на зарове с образа на вълк. Ако един играч е хвърлил зарове с вълка, но притежава карта с голямо куче, той връща в главното стадо само картата с голямото куче, а животните остават непокътнати
ПРИМЕР:
Ако един играч е хвърлил зарове с вълк или лисица, но притежава малко куче и не притежава карта с голямо куче, той губи Всички животни, с изключение на зайци и коне.
ВНИМАНИЕ! Голямото куче не защитава от лисица!
============
КРАЙ НА ИГРАТА:
============
СУПЕР ФЕРМЕР става този играч, който първи събере стадо, състоящо се от кон, крав, прасе, овца и заек. Другите играчи могат да продължат да играят докато съберат стадо.

Спецификации

Основни характеристики

Тип продукт Настолна игра
За Деца Възрастни Семейство
Минимален брой играчи 2
Максимален брой играчи 4
Възраст 6 години +
Развиване на умения за Интелектуално развитие
Цвят Многоцветен

Размери кутия

Тегло 1 Kg

Производител: Granna

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта (6 ревюта)


Оценка на продукта:

5 (6 ревюта)

Имаш продукта или си го използвал?

Добави ревю

Подреди по:

Ivan Dimitrov

04 дек 2017

Отличен

Много добра игра,препоръчвам

Tanya Tomova

09 яну 2018

Отличен

Много съм доволна от покупката. Често пазарувам по този начин и мога да кажа, че съм много улеснена и удовлетворена. Играта беше за подарък и достави голяма радост на децата, а на мене ми хареса цената.

Maria Kanevska

16 яну 2018

ЗааааААА

08 юни 2017

Проверена поръчка

Препоръчвам

Чудесна игра:)

Страхотен

Чудесна игра, препоръчвам. Бърза организация, благодаря на фирмата - получих я на следващия ден.

Таня

17 Май 2017

Проверена поръчка

Оценка 6

Страхотна игра

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image