Кампанията изтича след
часа
минути
секунди

Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone

1000 лв.

Доставка до 2 дни

Описание

Първият роман на майстора Марио Пузо. Тъмната арена е публикуван през 1955 г. - близо 15 години преди да се появи шедьовърът на Пузо Кръстникът и още тогана критиците отбелязват, че в нея си личи един солиден писателски талант. Тъмнaтa apенa - тoвa е xитлеpиcткa Геpмaния, oкупиpaнa oт Cъюзниците, вcе oще изпълненa c oмpaзa, cмъpт и нacилие.
Тъмнaтa apенa - дpaмaтa нa пoбедителите и пoбедените, oзapенa oт шеметни и неoчaквaни cтpacти, oт динaмикa и нaпpежение и oт еднa гoлямa и мaгнетичнa любoв. Романът следва Уолтър Моска, американски войник, който се звръщането у дома от фронта на Втората световна война. Неспособен да се приспособи към цивилния живот, Моска става твърде неспокоен и заминава обратно за Германия, за да намери жената, в която се е влюбил. Озовал се в опустошената от войната страна - място, в което стандартната валута не е нито германската марка, нито американския долар, а цигарите, американско производство. Пред Уолтър се простира тъмен пейзаж на поражение и интрига. Всичко бавно бива погълнато от покварените влияния на враждебната обстановка. Сега той навлиза в друг тип война, в която трябва да вземе съдбоносно решение - да избере между любовта и амбицията, страстта и алчността, живота и смъртта. Преводът е дело на Максим Молхов.

♦ ♦ ♦ Марио Джанлуиджи Пузо (на английски от италиански Mario Gianluigi Puzo) е американски писател от сицилиански произход. Роден е на 15 октомври 1920 г. в Ню Йорк. Завършва "Сити Колидж" в родния си град. Служи в армията по време на Втората световна война. Първият му роман Тъмната арена излиза през 1955 г. След успеха на Кръстникът (1969) следва поредица от романи, чиято основна тема е мафията. Най-известните сред тях са: Умират глупаците, Сицилианецът, Последният дон.
Марио Пузо умира на 2 юли 1999 г. в дома си.

Спецификации

Характеристики

Автор Марио Пузо
Брой страници 312
Тип Мека
ISBN 9844830930

Производител: Mario Puzo

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image