Оценка от клиенти:

Предлаган от : Galaxy Bulgaria

Други оферти

Описание

„От всички неща, които съм писал, тази новела е може би най-странната.“
Хенри Милър Твърде различна от останалите произведения на Хенри Милър, новелата „Усмивката в подножието на стълбата“ е затрогващ и поетичен разказ за цирковия клоун Огюст, който виртуозно умее да разсмива хората, но иска нещо повече - да им дарява истинска и трайна радост. И се впуска да я търси, а заедно с нея пътя към творчеството и към себе си. Публикувана за пръв път през 1959 г. „Усмивката в подножието на стълбата“ е вдъхновена от серия рисунки на клоуни, дело на художника-кубист Фернан Леже. Издателство „Фама“ представя творбата в поредицата Библиотека „Класика“. „Простичка, вълнуваща и в известен смисъл благоговейна приказка.“
New York Times Book Review „Днешната американска литература започва и свършва със сътвореното от Хенри Милър.“
Лорънс Дърел „Усмивката в подножието на стълбата“ е модерна притча. Подобно на всички хубави притчи, новелата може да има толкова тълкувания колкото и читатели. Тя притежава магията на загадъчността, за която всеки има собствен ключ и свой отговор.
Chicago Sunday Trubune ♦ ♦ ♦ Хенри Милър е роден на Коледа: 26.12.1891 г. Всепризнат е като един от американските писатели с най-мощно влияние. Заради дързостта и еротиката в тях, някои от творбите му са забранени в САЩ до шейстте години на ХХ век. Родителите му са потомци на немски емигранти. Като дете живее в Бруклин, завършва гимназия, записва Сити Колидж, но само за 2 месеца. Работи на различни места и с различни професии – бил е библиотекар, бил е шофьор на такси… През 1917 г. среща първата си жена. Втората му женитба е с жена, която го поддържа в творческата му кариера. Тя спестява пари, които му позволяват да пътува из Европа. От 1930 до 1931 г. живее в Париж като европейски редактор на списание „Феникс“. Именно там издава „Тропик на рака“, благодарение на който става известен. През 1939 г. отива в Гърция, но поради наближаващата война се завръща в Щатите. Установява се в Калифорния – в Биг Сур, където пък се превръща във водещ деец в артистична колония (и се жени още 2 пъти). Но не само книгите и жените изпълват живота му. През 1943 година в САЩ се провежда самостоятелна изложба на Милър като художник. Той има нарисувани около триста акварела. Умира в Лос Анджелис на 7 юни 1980 г.

Спецификации

Характеристики

Автор Хенри Милър
Брой страници 60
Тип Мека
Оригинално заглавие The Smile at the Foot of the Ladder
Преводач Марин Загорчев
ISBN 9786191780464

Производител:Хенри Милър

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image