Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone
Не се предлага
Виж подобни продукти на база:
Добави продукта в Любими, инсталирай мобилното приложение и ще те известим, когато продуктът отново е в наличност.

Описание

"Труда си за Източна Европа през средните векове замислях и писах в продължение на няколко години. В основата му е заложено твърдото ми убеждение, че източноевропейските народи са осъзнали самоличността си и са дали своя принос в европейската култура в рамките на една международна общност. В съвременната наука тази общност се означава с различни понятия. АЗ реших да я нарека "византийска ". Защо ли? Защото онези народи, които дължат вероизповеданието и немалка част от културата си на Византия, са образували през средновековието, а и по-късно, едно религиозно и културно съобщество. Въпреки различното си социално и културно равнище тези народи са се ръководили от обща вяра, общи норми, почерпани от римо-византийското право, общи литературни и художествени критерии, основани на каноните на византийската литература и изкуство."

Димитри Оболенски

Преводът на световноизвестната монография на английския византинист Димитри Оболенски "Византийската общност, източна Европа 500-1453" запълва една празнина в най-добрите традиции от издателската дейност на Софийския университет. Преподаватели, студенти и почитатели на университетската книга ще имат възможност да се запознаят с една книга, която е принос не само към световната византинистика, но и определено е адресирана към българистиката и кирилометодиевистиката.

Книгата е обобщение на дългогодишните изследвания на проф. Димитри Оболенски в огромния ареал на Византийско-славянския културен свят. В нея авторът разкрива не само определена закономерност от факти, но и взаимовръзките между две сродни култури, които въз основа на общата си християнска менталност оказват могъщо духовно въздействие върху културата на средновековна Европа.

Проф. д-р Георги Бакалов,

преподавател по византийска история и християнска култура в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

Спецификации

Характеристики

Автор Димитри Оболенски
Брой страници 564
Тип Твърда
ISBN 9540715121

Производител: Димитри Оболенски

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта


Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.

image