Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone

Описание

Windows Vista предлага повече сигурност, по-добро оформление и много нови програми – но не съдържа официално ръководство на потребителя. Ето каква е целта на настоящата книга. С кристално ясни обяснения, стотици илюстрации и инструкции от тип стъпка-по-стъпка, тази богата и остроумна книга ви отвежда отвъд основните понятия.
Същественият материал, който ще усвоите: Усъвършенстване на базисните концепции като промененото меню Start, лентата със задачи и характеристиката за моментално търсене.
Защита на компютъра от вируси, шпионски софтуер, спам и възможност за ограничаване достъпа на децата.
Изграждане на домашна мрежа, за да може вашият компютър да споделя файлове, принтери и дори музика.
Организиране и споделяне на музикални, видео- и фотоколекции.
Спокойствие, защото новите инструменти във Vista за създаване на резервни копия, поддръжка и остраняване на проблеми ще ви избавят от затруднения, ако нещо се обърка. „Windows Vista за начинаещи: Липсващото ръководство“ е разделена на шест части, всяка от които съдържа няколко глави: Част 1. Десктопа на Vista, разглежда всички компоненти, които виждате на екрана, когато включите вашия компютър с Windows Vista: икони, прозорци, менюта, ленти за превъртане, Recycle Bin, икони за пряк достъп, менюто Start, менюта за бърз достъп и така нататък. Освен това, тя ви запознава с новата моментна характеристика Search, предоставяща търсене на елементи в цялата система. Част 2. Частите на Vista е посветена на идеята, че операционната система представлява нещо повече от място за стартиране на програми. Тук ще научите как да работите с програми и документи в Windows – стартиране, превключване, пренасяне на данни, създаване и отваряне на файлове и други – и как да използвате новите подпрограми, наречени gadgets. Освен това, в тази част е предоставена дискусия за отделните софтуерни компоненти, съставящи операционната система. Тя включва не само елементите във вашия Control Panel, но също и най-важните безплатни програми, предоставени от Microsoft: Windows Media Player, Photo Gallery, Movie Maker и други. Част 3. Vista Онлайн, разглежда всички специални характеристики на Windows, свързани с Интернет, като обръща специално внимание на настройката на акаунти, Windows Mail (за електронна поща), Internet Explorer 7 (за преглед на уеб страници) и други. Освен това, глава 8 е посветена на защитата на Vista в Интернет: защитната стена, антишпионския софтуер, родителски контрол и много други. Част 4. Отвъд основните понятия, описва връзката на операционната система с оборудването, което можете да прикрепите към вашия компютър – скенери, камери, дискове, принтери и други. Освен това, тя ви въвежда в невероятно усъвършенстваните характеристики за създаване на резервни копия и отстраняване на проблеми във Vista. Част 5. Мрежата на Vista, е предназначена за милионите семейства и офиси, които притежават повече от един компютър. Главите в тази част ви показват как да създадете своя собствена мрежа. Също така, тук ще научите за споделянето на файлове, акаунтите и паролите. Част 6. Приложение, в края на книгата предоставя списък с всички кратки клавишни комбинации във Vista.
♦ ♦ ♦ Дейвид Пог списва седмичната техническа рубрика в New York Times; той е носител на наградата Еми за кореспондент за CBS News Sunday Morning и създател на серията „Липсващото ръководство“. Той е автор и съавтор на 40 книги, 17 от които са издадени в тази серия, а 6 – под заглавието „For Dummies“ (включително Macs, Magic, Opera и Classical Music). Дейвид е бивш диригент на представления на Бродуей, илюзионист и пианист.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Дейвид Пог
Брой страници 360
Тип Мека
ISBN 9789549341249

Производител:Дейвид Пог

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Ревюта

Бъди първият, който пише ревю за този продукт

Кликни на звездите, за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.