Оценка от клиенти:

Предлаган от : Ozone

Описание

За първи път видях романа през 1964г. , когато баща ми го донесе от пътуването си в Париж. По онова време книгите на Назъм Хикмет почти не се появяваха в Турция. За разлика от повечето реалистични политически романи от онази епоха действието в "Животът е хубав" в никакъв случай не протича в едно измерение. Има много "прескачания" на времето и мястото. Начално училище в Болу, Турция, политическа дискусия в бирария на известната московска улица "Арбат", летен ден по празните истанбулски улици, затворът на площад "Султан Ахмед", политически затворник, заключен в тоалетната на военен кораб, мъж, който продава политически вестник на известния истанбулски мост Галата и изведнъж изпитва срам. Отделни сцени, които се прелива една в друга и чрез простичък език, с кратки, все едно нахвърляни с четка изречения, създават общото впечатление за едно съвършено лирическо стихотворение, излязло изпод перото на страдащ, но убеден в красотата на живота поет. Орхан Памук ♦ ♦ ♦ Назъм Хикмет (1902-1963) е един от най-известните турски класици - поет, писател, сценарист, драматург и обществен деец. Книгите му са преведени на повече от 50 езика. Той е основоположник на турската революционна поезия и е лауреат на „Международната награда на мира“ (1950 година). Понякога е наричан „комунист романтик“ или „романтичният революционер“. Много често е арестуван заради политическите си убеждения и прекарва голяма част от живота си или в затвора или в изгнание.
Животът е хубаве неговата последна книга. Написана е за много кратко време малко преди смъртта му през 1963г. Ръкописът е намерен в наследството му и критиците му го определят не просто като автобиография, а като завещанието на Назъм Хикмет.

Съвместими продукти

Спецификации

Характеристики

Автор Назъм Хикмет
Тип Мека
ISBN 9789544722087

Производител:Назъм Хикмет

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Купи със

Ревюта

Бъди първият написал ревю

Избери звезда за да оцениш продукта

Въпроси и отговори от клиенти

Имаш въпроси?

Задай въпрос и може да получиш отговор.