Избери Очаквана дата на доставка

Месомелачка Bosch MFW68660, 2200 W, Приставка за домати, наденица и ренде, Капацитет: 4.3 кг/мин
ПЦД: 438,99 лв.
335,24 лв.
/ 171,41 €
ПЦД: 210,99 лв.
167,95 лв.
/ 85,87 €
ПЦД: 169,99 лв.
95,17 лв.
/ 48,66 €
ПЦД: 254,99 лв.
139,18 лв.
/ 71,16 €

Месомелачка Tefal HV8 Plus NE685838, 2000 W, 2.6 кг/мин, Reverse функция, Черна
338,98 лв.
/ 173,32 €
242,83 лв.
/ 124,16 €
47,10 лв.
43,30 лв.
/ 22,14 €

Месомелачка Bosch MFW3X17B, 2000 W, Приставка за домати, наденица и ренде, 2.5 кг/мин
299,90 лв.
/ 153,34 €
ПЦД: 197,86 лв.
138,50 лв.
/ 70,81 €

Месомелачка Bosch MFW3X15W, 2000 W, Приставка за домати и наденица, Капацитет: 2.5 кг/мин
343,24 лв.
/ 175,50 €

Месомелачка Tefal HV10 NE858D38, 2200 W, 8 в 1, Функция Reverse, 3 решетки от инокс, Сребрист
369,98 лв.
/ 189,17 €

Професионална електрическа месомелачка MК-12, 150кг на час, 850W, Конструкция от неръждаема стомана
360,00 лв.
/ 184,07 €
ПЦД: 169,99 лв.
99,44 лв.
/ 50,84 €
ПЦД: 262,99 лв.
219,00 лв.
/ 111,97 €
Полезни линкове:
За категорията:
Съвети за мелене на месо у дома
Разбира се, че домашно мляното месо е най-доброто, което можеш да сервираш на семейството си. Така че ако си намерил доказан производител на качествено месо, остава само да се снабдиш с добра машинка за мелене на месо и да започнеш да правиш домашни кюфтета, чили кон карне и спагети болонезе с истински вкус и перфектно качество.
Но знаеш ли, че меленето на месо също има своите тънкости? Ако вече нямаш търпение да пробваш машинката или си опитал веднъж, но нещо не се е получило както си си представял, следващите редове са за теб. Прочети всички трикове за перфектна кайма, запомни ги и ги следвай внимателно, за да получаваш винаги прецизен резултат.
Всичко трябва да е студено
Звучи невероятно, но ако сложиш предварително металните части на месомелачката във фризера, за да ги изстудиш, ще получиш по-фина и добре смляна кайма. Така че свали ножовете, решетката, шнека и барабана и ги сложи да се изстудяват.
През това време охлади добре и месото. Разбира се, не трябва да е замразено, но колкото по-близо до замразяването е, толкова по-добре ще се смели.
Добави сланина
Знаеш ли, че в каймата винаги има и сланина? Ако смелиш чисто месо, то ще стане твърдо и сухо при готвене. Така че винаги заедно с месото за мелене добавяй и сланина. Тя трябва да е 1-2 части на 8 части месо (10 до 20%), в зависимост от това колко сочна кайма искаш да получиш.
В най-добрия вариант сланината трябва да е замразена, когато я слагаш за мелене. Ако не е, месомелачката ще я превърне в каша и ще развали текстурата на каймата, а може и да се задръсти.
Смилай месото няколко пъти
Добре е да избереш месомелачка, която предлага различни степени на мелене. Ако искаш да получиш фина кайма, най-добре е да я смелиш два пъти – иначе месото ще се смачка на каша, вместо да се смели. Използвай първо най-едрия нож и чак след това пусни получената кайма през по-финия.
Изключение можеш да направиш с водоплаващи птици – тяхното месо може да се смели направо с фин нож.
Не смилай еднакво
Този трик е много подходящ за наденици или други подобни ястия. Направи ги така: остави една трета от каймата едро смляна, една трета – средна и една трета – фина. След като приготвиш ястието, ще разбереш защо.
Почиствай по време на мелене
Може да усетиш, че по някое време месомелачката започва да мели по-трудно или каймата излиза по-кашава. Веднага я отвори и почисти шнека от заседналите сухожилия и натрупвания.
Извади каймата докрай
Дори когато каймата спре да излиза от месомелачката, в шнека все още ще има несмелено месо. За да не го изхвърляш, сложи в месомелачката парче хляб, което ще избута към ножа и последните късчета месо. Смленият хляб накрая можеш да изхвърлиш или да оставиш в каймата, ако рецептата го изисква.
Грижи се за ножовете
Както всички ножове, и тези на месомелачката се затъпяват с времето и използването. Сменяй ги редовно, като внимаваш дали новите ножове са с абсолютно същите размери, форма и материал. В противен случай месомелачката няма да работи добре.